agenda actueel:

Vanaf half juni 2021 zijn weer meerdere mensen tegelijk welkom bij Kunst en Cursus!

Kom weer langs om te kijken, te tekenen en te schilderen en in de tuin te genieten!

Open Atelier en Open Tuin op 26 en 27 juni bij Kunst en Cursus.

In dit weekend zijn we van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Er is een tentoonstelling te zien van nieuw werk van Mieke van Es. Het betreft naast schilderwerken op doek ook ingelijste werken op papier en meer. De meeste werken zijn te koop of te huur. Er is een groot aanbod van kleine kunstwerken met een kleine prijs en heel veel mooie ansichtkaarten.

De tuin is ingericht met diverse planten, bomen, struiken en dieren. Het is een grotendeels wilde tuin met o.a. gras, kruiden en struiken, bloementuinen, een moestuin, een bostuin, fruitbomen, een hellingtuin en een natuurvijver. Je kunt op verzoek een rondleiding krijgen of zelf op pad gaan. Op diverse zitjes kun je ook rustig genieten met een kopje thee of koffie er bij. Toegang is gratis.

Voorts: ook weer open atelier en tuin op 4 juli en 1 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Zomerworkshops buiten tekenen en schilderen:

Bij uitzicht op lekker warm en droog weer kun je hier informatie verwachten over workshops. We gaan buiten werken naar de waarneming; het vrij vertalen van wat je ziet in vormen en kleuren op papier of karton. Je krijgt begeleiding van kunstenaar en docent Mieke van Es. Iedereen kan tekenen en schilderen! Het gaat om het plezier in het creatief bezig zijn. Een fotoimpressie van verschillende werken van cursisten is te zien op deze website.

De workshops zijn voor jong en oud, voor zowel beginners als gevorderden.

Er is buiten veel te zien waar je mee aan de slag kunt. Wat dacht je van insecten en andere beestjes tekenen met potlood en inkt, kleurkrijt of verf. Een bonte bloemencompositie maken is ook feestelijk om te doen. Wil je met perspectief en diepte aan het werk, dan is bijvoorbeeld landschap schetsen en schilderen heel geschikt. We werken met verschillende teken- en schildermaterialen op papier en karton. Je krijgt begeleiding van kunstenaar en docent Mieke van Es. Met minder mooi weer kunnen we uitwijken naar het atelier. Wil je zeker zijn van een plaats, geef je dan nu op! Het maximale aantal deelnemers is 7 personen.

 

Een workshop duurt van 13.30 tot ca 16.00 uur.

Kosten per middag, inclusief incl. koffie/thee en materialengebruik: 16 euro.

Kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro.

 

workshop-data zomer 2021 onder voorbehoud:

Juni: dinsdag 29 juni,

Juli: vrijdag 2 juli, dinsdag 6, dinsdag 13 juli en vrijdag 16 juli

Augustus: dinsdag 3 en vrijdag 6 augustus

 

Ben je geïnteresseerd?

Geef je dan op voor die data waarop je de workshop wilt komen doen.

In verband met de weersvoorspellingen staat er een aantal dagen van tevoren op de website op de agenda of het doorgaat of niet.

Als je je hebt opgegeven krijg je dan ook persoonlijk bericht via email.

 

Men kan ook op aanvraag een workshop komen doen met een groepje mensen op een andere datum en/of andere tijd. Er zijn diverse mogelijkheden bespreekbaar.

 

Cursussen

Vanaf half september (week 37) wordt er met groepjes van 4 tot 6 cursisten in het atelier gewerkt. De cursussen zijn voorlopig gepland zoals voorgaande jaren: op de dinsdagmiddag; de vrijdagochtend en vrijdagmiddag.

 

 

 

Houd deze pagina geregeld in de gaten voor actuele informatie.

 


Kunstuitleen bij Kunst en Cursus

Heb je een mooi schilderij gezien op de website of in het atelier? Kopen doe je het niet zo snel? Huren kan ook! Voor 8 tot 12 euro per maand kun je thuis genieten van een mooi schilderij of ingelijste schets.