CV

Achtergrond en activiteiten van Mieke

kort

Geboren in 1962 in Rotterdam, maar opgegroeid in de Noordoostpolder, is Mieke altijd een buitenmens geweest. Na een opleiding in de agrarische sector heeft ze meerdere jaren in Nederland en in Scandinavië in de biologische tuinbouw gewerkt.

In 1993 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Kampen voor de 1e graads lerarenopleiding, met schilderen als vrije richting. Sinds die tijd heeft ze gewoond, gewerkt, lesgegeven en werk geëxposeerd in o.a. de Flevopolders, de Betuwe, Twente en N.O. Groningen. In deze periode is ze steeds actief lid geweest van verschillende kunstenaarsverenigingen. Naast haar kunstzinnige activiteiten is Mieke ook altijd met andere dingen bezig, zoals tuinieren, klussen, zingen, lezen, dieren verzorgen, fietsen, wandelen etc.

Sinds november 2009 woont ze met haar partner Erik in Bellingwolde, waar ze eerst aan de Sportweg hebben gewoond. Sinds december 2016 wonen ze in Bellingwolde aan de Oude laan in de Lethe,  een  prachtige natuurlijke omgeving. In 2017 is het ruime atelier gebouwd. Mieke geeft er teken- en schildercursussen en begeleid ook mensen individueel die creatief bezig willen zijn. Haar werk is regelmatig te bezichtigen in haar atelier en op diverse plaatsen in de provincie Groningen.

CV vervolg

Bellingwolde, Groningen vanaf eind 2009

Activiteiten

cursussen en begeleiding van schilderclub

deelname aan diverse groepsexposities en openatelierroutes van Kunst aan de rand van Nederland en de Twee Karspelen kunstroute

maandelijks open atelier en in de zomerperiode ook open tuin

een aantal jaren deelgenomen aan Westerwolde Rijgt : 10 dagen open tuin en kunst

diverse schilderwerken in opdracht gemaakt voor zowel bedrijven als voor prive personen

Werk geexposeerd op diverse locaties in de streek en omliggende provincies:

o.a. in bibliotheken, verpleegtehuizen, gemeentehuizen , bij bedrijven, en galeries.

In Duitsland in Coldam, Leer en Borkum deelname aan groepstentoonstellingen.